Omgeving

Fietsroute LF7 Oeverlandroute

Deze Bed & Breakfast ligt aan de Landelijke Fietsroute 7, de Oeverlandroute. Deze fietsroute loopt nl. langs de Vecht. Kom dus heerlijk halverwege uitrusten in Houseboat Harmony!

Meer informatie: www.nederlandfietsland.nl

Fort aan de Klop

Fort aan de Klop (iets stroomafwaarts te vinden) is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een militaire verdedigingslinie uit de negentiende eeuw. Functie: Beschermen van de Vechtkade en sluizen, flankeren van fort de Klopdijk.
Het is fort waar de liefhebber heerlijk in rond kan dwalen.
Het bomvrije wachthuis uit 1851 is nu een gezellige brasserie. In de zomer kunt u buiten zitten op het terras, 's winters zit u warm verscholen in de gezellige nissen van het oude Wachthuis.
De brasserie is 's zomers zes dagen per week geopend. Vanaf eind september: zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op: www.fortaandeklop.com

De Waterlinieroute

Een route langs forten en stopplaatsen.
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is in feite een militair landschap.
In 1816 werd gestart met de bouw van forten van de nieuwe waterlinie en definitief gestopt in het voorjaar 1940 met het uitbreken van de 2e wereldoorlog. De verdedigingscapaciteiten waren vooral gebaseerd op inundatie, het onder water laten lopen van gebieden en het verdedigen van accessen, hoog gelegen gedeelten in de inundatie, door forten.
Grenzend aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie liggen veel prachtige landelijke plaatsen met een rijkdom aan gebouwen en buitenhuizen. De rivier de Vecht is hiervoor beroemd. Deze plaatsen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.
Routes en kaarten zijn te vinden op: www.waterlinieroute.nl

Utrecht

De stad van de smalle steegjes, bijzondere winkels, gezellige pleinen en grachten en werven en natuurlijk de stad van de Dom! Utrecht is een stad vol verrassingen. De eeuwenoude grachten en werven in deze stad zijn uniek. Toen de werven gebouwd werden waren deze bedoeld om te kelders van de woningen toegankelijk te maken, tegenwoordig is het er gezellig vertoeven in een van de restaurantjes. Vele van deze werven zijn omgebouwd tot gezellige restaurantjes met terrassen aan het water.
Wanneer u met uw waterfiets, roeiboot of kano over de Utrechtse Grachten vaart kunt u de restaurants vanaf het water bekijken. Een heel leuk aanzicht.
Een belangrijk punt in Utrecht is de Dom. Het is de hoogste kerk van Nederland en u kunt het beklimmen. Wanneer u bovenop de toren bent heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook het uitgaansleven in Utrecht is gezellig. Uit: www.toerisme.nl

Amsterdam

30 km

Wandelgebied

Meteen aan de Vechtdijk vindt u het wandelgebied De Vechtzoom.

Slot Zuylen

Museum Slot Zuylen in Oud-Zuilen ligt ook aan de Vecht. Het middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw verbouwd tot landhuis. Al meer dan 50 jaar is Slot Zuylen opengesteld als kasteelmuseum. Concerten, evenementen en rondleidingen brengen het verleden tot leven. Uit: www.slotzuylen.nl

Maarseveense Plassen

Op 5 km afstand liggen de Maarsseveense Plassen, een uniek gebied voor recreatie, (water)sport en outdooractiviteiten. Het gebied biedt vele recreatiemogelijkheden voor jong en oud, het hele jaar door. het kan allemaal in dit mooie gebied.
Het gebied omvat een vrij toegankelijk buitengebied en een afgebakend deel, het zgn. Strandbad en een naturistenstrand.
Activiteiten: Zwemmen, surfen, zeilen, duiken, vissen, roeien, kanovaren, waterfietsen, survivaltochten, skeeleren, joggen, fietsen, wandelen, paardrijden, het kan allemaal in dit mooie gebied..

Verder...

  1. IJsbaan ‘’De Vechtse Banen’’ (2 km)
  2. Breukelen, gelegen aan de Europese Wandelroute E11, ter plaatse ook wel Marskramerpad geheten. Het dorp ligt aan de Vecht, met tolbrug en buitenplaatsen.
  3. Maarssen: u kunt heerlijk eten in Restaurant de Nonnerie, gevestigd in een oud herenhuis. Het monumentale pand is gelegen aan de rivier de Vecht.
Sfeerfoto'sSfeerfoto'sSfeerfoto's