Skip to content

De omgeving Heerlijk tot rust komen...

…of juist graag veel ondernemen? Het kan allebei! In de provincie Utrecht is namelijk ontzettend veel te doen!

Van een eeuwenoude stad vol verrassingen tot de groene fietsroutes langs de Vecht, langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, en niet te vergeten de Maarseveense Plassen… u zult u zeker niet vervelen.

De Oeverlandroute (Fietsroute LF7)

Fietsen langs water is een van de leukste manieren om te genieten van het vlakke Nederland. Vooral omdat de wolkenluchten zich zo mooi spiegelen in het water, door het weidse zicht vanaf de dijken of omdat het landschap steeds vanuit een andere hoek te zien is langs de kronkelende rivierlopen.

Deze Bed & Breakfast ligt toevallig precies aan de Landelijke Fietsroute 7, de Oeverlandroute. Deze prachtige fietsroute loopt namelijk langs de Vecht… kom dus heerlijk halverwege uitrusten in Houseboat Harmony!

Meer informatie: www.nederlandfietsland.nl/lf-routes/lf7-oeverlandroute
Meer fietsroutes: www.nederlandfietsland.nl

Fort aan de Klop

Fort aan de Klop (iets stroomafwaarts te vinden) is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een militaire verdedigingslinie uit de negentiende eeuw. Functie: Beschermen van de Vechtkade en sluizen, flankeren van fort de Klopdijk.

Het is een fort waar de liefhebber heerlijk in rond kan dwalen. Het bomvrije wachthuis uit 1851 is nu een gezellige brasserie. In de zomer kunt u buiten zitten op het terras, ’s winters zit u warm verscholen in de gezellige nissen van het oude Wachthuis.

De brasserie is ’s zomers zes dagen per week geopend. Vanaf eind september: alleen zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie op: www.fortaandeklop.com

De Waterlinieroute

Een route langs forten en stopplaatsen… de Nieuwe Hollandse Waterlinie is in feite een militair landschap.

In 1816 werd gestart met de bouw van forten van de nieuwe waterlinie en definitief gestopt in het voorjaar 1940 met het uitbreken van de 2e wereldoorlog. De verdedigingscapaciteiten waren vooral gebaseerd op inundatie, het onder water laten lopen van gebieden en het verdedigen van accessen, hoog gelegen gedeelten in de inundatie, door forten.

Grenzend aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie liggen veel prachtige landelijke plaatsen met een rijkdom aan gebouwen en buitenhuizen. De rivier de Vecht is hiervoor beroemd. Deze plaatsen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Routes en kaarten zijn te vinden op: www.nieuwehollandsewaterlinie.nl/routes

Utrecht

De stad van de smalle steegjes, bijzondere winkels, gezellige pleinen en grachten en werven en natuurlijk de stad van de Dom!

Utrecht is een stad vol verrassingen. De eeuwenoude grachten en werven in deze stad zijn uniek. Toen de werven gebouwd werden waren deze bedoeld om de kelders van de woningen toegankelijk te maken, tegenwoordig is het er gezellig vertoeven in een van de restaurantjes. Vele van deze werven zijn omgebouwd tot gezellige restaurantjes met terrassen aan het water.

Wanneer u met uw waterfiets, roeiboot of kano over de Utrechtse Grachten vaart kunt u de restaurants vanaf het water bekijken. Een heel leuk gezicht.

Een belangrijk punt in Utrecht is de Dom. Het is de hoogste kerk van Nederland en u kunt het beklimmen. Wanneer u bovenop de toren bent heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook het uitgaansleven in Utrecht is super gezellig.

Meer informatie: www.bezoek-utrecht.nl

Slot Zuylen

Museum Slot Zuylen in Oud-Zuilen ligt ook aan de Vecht, op ongeveer 3 kilometer afstand van de woonboot.

Het middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw verbouwd tot landhuis. Al meer dan 50 jaar is Slot Zuylen opengesteld als kasteelmuseum. Concerten, evenementen en rondleidingen brengen het verleden tot leven.

Let op: Het kasteel is alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken, het wordt aanbevolen twee dagen van tevoren te reserveren.

Meer informatie: www.slotzuylen.nl

Maarseveense Plassen

Op 5 km afstand liggen de Maarsseveense Plassen, een uniek gebied voor recreatie, (water)sport en outdooractiviteiten. Het gebied biedt vele recreatiemogelijkheden voor jong en oud, het hele jaar door. het kan allemaal in dit mooie gebied.

Het gebied omvat een vrij toegankelijk buitengebied en een afgebakend deel, het zgn. Strandbad en een naturistenstrand.

Activiteiten: Zwemmen, surfen, zeilen, duiken, vissen, roeien, kanovaren, waterfietsen, survivaltochten, skeeleren, joggen, fietsen, wandelen, paardrijden, het kan allemaal in dit mooie landschap…

Kasteel de Haar

Kasteel De Haar (vroeger Het Huys te Haer) is een monumentaal kasteel in het Utrechtse dorpje Haarzuilens. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel gebouwd in neogotische stijl.

De Haar bestaat uit een omvangrijk terrein waarin zich naast het hoofdgebouw onder meer bijbehorende tuinen en gebouwen zoals een kapel bevinden. Het naastgelegen dorp heeft verder een sterke relatie met het kasteel en het geheel valt onder beschermd dorpsgezicht.

Meer informatie: www.kasteeldehaar.nl

Kanoverhuur De Rijnstroom

Verhuur van vele verschillende kano’s; canadezen, roeiboten, elektroboten, steppen en fietsen. Door de gunstige ligging, kunt u door de stad kanoën, of houdt u liever van de rust, dan kiest u voor de natuur met een prachtige vaartocht over de Kromme Rijn langs het landgoed Amelisweerd.

Voor de hongerige magen onderweg, verzorgen zij ook een picknick of lunch. Of kies ervoor om bij terugkomst aan te schuiven aan buffet of barbecue. Ideaal voor bijvoorbeeld teambuilding, familiedag, vergaderingen, schooluitje, kinderfeestjes en bedrijfsuitje.

Met meer dan dertig jaar ervaring kunnen zij er een onvergetelijke dag van maken! 

Zelfs de koning kiest voor onze Kanoverhuur De Rijnstroom, waarom u niet!  

Meer informatie: www.rijnstroom.nl

Verder…

  • Wandelgebied: meteen aan de Vechtdijk vindt u het wandelgebied “De Vechtzoom”.
  • IJsbaan: ‘’De Vechtse Banen’’ ligt op 2 kilometer afstand.
  • Breukelen, gelegen aan de Europese Wandelroute E11, ter plaatse ook wel Marskramerpad geheten. Het dorp ligt aan de Vecht, met tolbrug en buitenplaatsen.
  • Maarssen: u kunt heerlijk eten in Restaurant de Nonnerie, gevestigd in een oud herenhuis. Het monumentale pand is gelegen aan de rivier de Vecht.
  • Amsterdam: de hoofdstad van Nederland ligt op 30 kilometer afstand.